GeoStruiners

Zandley!!!!

In deze bizarre corona periode waarin we erg beperkt worden was het dan eindelijk zover. De campings mogen open maar wel met restricties. Eén daarvan is dat het sanitair niet open mag, dus dat wordt een paar dagen niet wassen en piesen en p**pen op een porta potti van Tethford. Deze hebben we dus maar gelijk aangeschaft voordat iedereen op dat idee komt om te kopen.

Zo gezegd, zo gedaan. De pot kwam binnen samen met het goedje dat onderin de opvangbak moet. Op zich best nog wel groot, een soort formaat bijzet krukje zeg maar. Maar ja, de kom waarin alles valt is niet echt heel groot. Over de grote boodschap maakte ik mij toch wel een beetje zorgen. Een volwassen boodschap op een poppenhuis wctje is nou niet echt een heel fijn idee…. Ik had echt het idee dat ik de bolus zou moeten prakken door het kleine afvoergaatje.
Maar na wat brainstormen had ik bedacht dat dit wel op te lossen is met een zakje erin, boodschap doen, dichtknopen en weggooien. Soort van hondenpoepzak.

Afijn, het Hemelvaart weekend was zover, we konden eindelijk onze gloednieuwe vouwwagen gaan ophalen. WC en overige spullen achterin de auto en gaan. Op naar camping De Zandley in Udenhout. Eenmaal daar aangekomen was het eigenlijk weer een soort van thuis komen, omdat we er de nodige keren hebben gestaan met onze caravan.
De vouwwagen opzetten was nog wel een klusje, het was immers 5 maanden geleden dat we het een keer gedaan hadden. We bakte er geen koekie van!! Alles stond schots en scheef en voor onze nieuwe luifel mistte we een boogstok, dus deze hing ook niet mooi. Maar goed, we konden slapen en een heerlijk weekend tegemoet gaan. Na 2 dagen op onze wc de grote boodschap gedaan te hebben bleek dat er toch toiletten open waren, omdat deze camping ook een benzine pomp heeft. En dan mag het blijkbaar wel. Dus dat was toch wel een verademing. Wassen deden we met natte washandjes of gewoon niet.

Helaas werd er roet in het eten gegooid, eigenlijk net als een paar weken geleden toen we in een huisje zaten. Toen moesten we eerder naar huis, omdat er was ingebroken in huis. Deze keer was het Alex die al de hele dag niet lekker was. ‘s Middags zo niet lekker, dat ik 112 heb moeten bellen. Details laat ik achterwegen. In ieder geval hebben we tot 22:00 uur op de 1e hulp gezeten in Tilburg en is hij in zo verre goedgekeurd, dat we het maar beschouwen als een flinke waarschuwing. Deze dag was natuurlijk wel naar de Filistijnen, zeker voor hem. Ik ben nog wel even wezen fietsen en geocachen, maar durfde ook niet echt lang weg te blijven.

De dag erna konden we toch nog een beetje genieten, maar uiteraard moest Alex wel even hergroeperen, de schrik zat er flink in. Dus lekker rustig aan gedaan. De volgende dag hadden we tot in de middag willen blijven, maar helaas was er ‘s morgens al behoorlijk regen op komst, gelukkig konden we net op tijd alles afbreken en droog inpakken.

Het weekend erop gingen we voor de herkansing, ook weer op camping de Zandley. In deze corona tijd is het wel prettig om te weten waar je komt te zitten en ja, het toilet is open. Ondanks dat ik nu weet dat ik niet per definitie sanitair nodig heb en dus overal zou kunnen staan met de vouwwagen, is een normaal toilet toch wel erg prettig! De rit erheen was heel relax, voor de vrijdagmiddag was het erg rustig. Ik kon dus lekker doorrijden. Overigens vind ik het heerlijk om met de kar te rijden. Zelfs leuker dan zonder.

Het Pinksterweekend moest prachtig gaan worden en dat werd het ook! Temperaturen boven de 25 graden, strak blauwe hemel. Het opzetten van de wagen ging al beter, deze keer hadden we een geprint stappenplan aan de hand van een YouTube filmpje. Maar nog steeds zijn er verbeterpunten. Wel was de luifel compleet, de ontbrekende boogstok kon Alex nog van te voren afhalen bij de winkel. Deze stond er dus mooi bij.

Het werd uiteindelijk ook een heerlijk weekend! Lekker gefietst op onze nieuwe fietsen met de hondenkar, zodat omaatje Ziva lekker met ons mee kan. Het was een weekend van fietsen, geocachen, chillen en vliegen met de drone. Alle dagen konden we op slippers lopen in korte broek en Alex voelde zich een stuk lekkerder. Zelfs is er tegenwoordig achter de camping een grindpad langs het watertje de Zandley zelf waar we lekker konden lopen en waar Ziva in het water kon. Wat willen we nou nog meer?? Nou, nog meer mooi weer en heeeeel veeeeel weekenden waarin we de kar mee kunnen sleuren naar leuke plekjes!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.