GeoStruiners

Weekend terug naar Stadskanaal

Vrijdag 19 november 2021

Alex kwam een tijdje geleden met het geweldige idee om een weekendje weg te gaan naar een Roompot huisje, maar deze keer met mam. Ze reageerde gelijk heel enthousiast toen we haar vroegen, helemaal toen we vertelde dat het vlak bij ome Peter zou zijn, zodat ze bij hem kon buurten.

Vrijdag om 12 uur stonden we bij haar op de stoep en mam stond al in de hal te wachten met haar tas met kleding. We waren er helemaal klaar voor! Krap 3 uurtjes rijden dan zouden we er zijn. We kwamen om kwart voor 3 aan en konden gelijk in het leuke huisje. Wederom weer helemaal compleet en schoon zoals altijd. Het was nog vroeg dus leek het me leuk om samen met haar nog even de benen te strekken en wat geocaches op te halen. Ook had ik bij aankomst gezien dat ze leuke magneten verkochten bij de receptie, ik vond het leuk om mam er een cadeau te doen. De receptie was beperkt open, dus wilde ik het nu gelijk doen. Nu had ze ook een magneetje van me waar ze zelf ook is geweest. Zelf heb ik er ook een gekocht voor op onze nieuwe koelkast. 

Tijdens de wandeling kwamen we uiteindelijk uit op een heel leuk natuurlijk pad en zo waren we toch nog ruim een uurtje weg en wat geocaches rijker. Mijn moeder is behoorlijk fanatiek en heeft zelfs haviksogen. Ze heeft de verstopplekjes heel snel door! 

Eenmaal thuis namen we lekker een borreltje en bakte ik pannenkoeken. Normaal als mam ze bakt eet ze amper maar nu zat ze lekker te smullen! Daarna gingen we ons vermaken met het spel Doolhof. Ik moet zeggen, erg leuk om dat samen met haar te doen!

Zaterdag 20 november 2021

We begonnen met samen even de hond uitlaten (ik en mam), Alex kon dan op zijn gemak uit bed komen. Vandaag zouden we richting ome Peter gaan, mam zouden we daar dan droppen. Om 11 uur waren we bij hem en dronken daar een bakkie koffie en babbelde wat. Daarna lieten we mam achter, zodat ze samen lekker hun ding konden doen en wij ook. Voor ons een hele dag daar vertoeven zou niks zijn dus gingen we nog lekker wat wandelen en geocachen. Ziva lieten we achter. We hadden een leuke wandeling met wat mooie geocaches, het weer was alleen een beetje viezig en miezerig. ’s Middags deden we de boodschappen voor zondag, die brachten we nog even naar het huisje. In het huisje deden we ons nog even te goed aan gyros en zalm die we hadden meegenomen van thuis, we vielen om van de trek en we zouden pas om half 7 gaan eten.

Rond een uur of half 5 kwamen we bij ome Peter aan. Het was gezellig en daar dronken we wat. Ik één wijntje, want ik zou ik rijden. Ook zou ik rijden om het eten te halen. Maar wat is het daar donker zeg!!

Ome Peter had een flinke rijsttafel besteld. Wel voor 2 personen maar zijn inschatting was goed.  Het was echt heel veel en we hielden zelfs over.

Rond 8 uur gingen we weer terug, oom Peter was ook erg moe na zo’n dag en het was mooi geweest. Ik reed terug maar dat viel me tegen. Het is ontzettend donker en ik zie het gewoon niet. Maar goed, we kwamen veilig weer terug in ons huisje.

’s avonds startte we samen nog een kerst aquarel en zo zaten we daar de hele avond aan te schilderen.

Zondag 21 november 2021

Het werd een stralende dag, dat zag ik al tussen de gordijnen door. Strak blauwe hemel. Vrij bijtijds stond ik naast mijn bed om de dag te plukken. Immers wilde we nog wat doen, maar moesten we om 3 uur terug zijn voor de Grand Prix. ’s Morgen liet ik nog even mijn drone opstijgen voor wat leuke foto’s van ons huisje. 

Ik had mijn zinnen gezet op een ‘multi’ bij de hunebedden. Deze multi zou daar precies doorheen lopen en was zo’n 3 km. Het was leuk, samen met mam moesten we foto’s herkennen en zo de juiste locatie bepalen. En dat lukte! We eindigde bij een oude caravan waar we nog een leuke selfie maakte. De overige tijd vulde Alex met nog een paar ‘tradies’ zodat we 10 minuten voor tijd in het huisje terug, zodat hij Max kon kijken. Ondanks de 8,5 km die aardig in onze benen zat kon ik het niet laten om nog één mysterie op te pikken, dat zou een half uurtje lopen zijn. Deze leverde mijn extra punten op om de Reach the Peak souvenir te krijgen van deze maand. Gister (en thuis ook al) had ik hier op zitten puzzelen. 

Eenmaal terug gingen we aan een borreltje en aan de smeerseltjes en stokbrood die we gister hadden meegenomen. Wel waren we lekker moe.

We moesten in beweging komen anders zaten we helemaal in te kakken dus begonnen we aan het eten. We hadden onze grill borden mee genomen, dat was echt super gezellig. Na het eten hebben ik en mam de hele avond Doolhof zitten spelen. Rond 12 uur taaide we af. We ruimde alvast wat spullen op en gingen naar bed. Morgen moesten we om 11 uur uit het huisje zijn. We was het lekker dat we hadden gekozen voor de  eindschoonmaak, dus we hoefde er helemaal niets aan te doen.

Maandag 22 november 2021

Om een uur of 9 stonden we op. Ik had nog wel langer willen liggen maar ik bleek toch behoorlijk verkouden te zijn, zelfs grieperig. Ik was het bed wel zat. Mam hoorde ik nog vertrekken om de hond even uit te laten, dus ging ik lekker douchen, wat spullen opruimen en daarna even ontbijten met koffie. Rond half 11 waren we helemaal klaar om op huis aan te gaan.  Belabberd zat ik de rit in de auto en na het opruimen thuis kroop ik op de bank en viel in diepe slaap. Ik heb het behoorlijk te pakken. Maar het was een geweldig weekend! We hebben ontzettend plezier gehad en voor ons allen was het voor herhaling vatbaar!  

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.