GeoStruiners

Vakantiiiiieeeee!!!!

Zondag 20 augustus

Eindelijk is het dan zover, hier hebben we erg lang op gewacht. Onze vakantie!!! We zijn er enorm aan toe en hebben er ontzettend naar uitgekeken. Maar eindelijk is de dag dan toch aangebroken!
Zaterdag hebben we lekker al onze spulletjes al gepakt en zelfs de auto ingeladen en de broodjes gemaakt. ‘s Avonds nog even het feestje van Joey die 18 jaar is geworden en daarna naar bed. Het enige dat we nog moesten doen was onze biezen pakken en gaan!


Om 04.00 zijn we opgestaan en uiteindelijk gingen we om 05.30 uur rijden. Best een mooie tijd en ook best wel vroeg. Maar voor herhaling vatbaar op deze manier, alles ging heel relax en voorspoedig. Dus voor dag en dauw zaten we op de snelweg richting Frankrijk om vervolgens daar bijna 3 weken te blijven.
Alex is begonnen met rijden, de navigatie stuurde ons over Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Omdat het nog zo vroeg was kon hij heerlijk doorrijden. Ik zou dan het 2e gedeelte rijden, de planning lag bij Luxemburg stad. Slapen lukt me nog niet, maar ik heb wel met mijn ogen dicht muziek geluisterd.

Helaas ging hij Luxemburg stad niet redden. Tussen 09.00 en 09.30 uur ‘stortte’ hij volledig in en zat te ontzettend te geeuwen. Het lampje ging even uit, eerder dan verwacht. En zo begon mijn rit! Heerlijk vanuit Belgie, door naar Luxemburg, door naar Frankrijk via de tolpoortjes de route soleil op. Met wat tussenstops 5 uur gereden. Het was een geweldige rit! Onzettend relax en het mannetje naast mij kon zo nu en dan even in slaap vallen. Ik had graag door Lyon heen gereden, maar dat werd mij wat te lang, de focus ging verdwijnen. Dus de laatste 2,5 uur heeft Alex weer gereden. Om 17.00 uur waren we op plaats van definitieve bestemming, namelijk Camping la Pinede!!!! Het voelde toch een beetje als thuis komen, niets is er veranderd. De bergen waren er nog steeds, de brug nog steeds erg smal, de helling naar boven nog steeds steil, de rivier stroomt nog steeds van rechts naar links, Dirk de eigenaar heeft nog steeds kromme tenen in zijn sandalen en rijd nog steeds op zijn motor rond.


Eigenlijk zouden we na een paar uur overnachten, maar het had niet veel zin. Immers hadden we dan nog maar 3 uur reistijd over, het was amper de moeite nu we samen rijden. Dus zouden we in het kleine tentje op Pinede slapen. Even werden we blij gemaakt met een dode mus, de mensen zouden al van onze plek af zijn. Dit was nog niet het geval. Er moest nog een nachtje ‘echt’ gekampeerd worden in de kleine tent op klapkrukjes en een hele simpele maaltijd. Daar zaten we dan, het tentje was in no time opgezet. We hebben wat gegeten en zijn lekker op tijd naar bed gegaan. Overigens beviel het tentje wel heel erg!! Helemaal leuk voor weekendjes weg.

Maandag 21 augustus

We hebben eerst heerlijk uitgeslapen, een bak koffie op het terras genomen en een wandelingetje gemaakt met de hond. Om 12.00 uur konden we onze plek op en zijn op het gemakkie onze grote tent gaan opzetten. Heel relax met tussendoor wat eten en alles inruimen nam het 3 uurtjes in beslag. Onze vakantie kon nu echt beginnen!!!

In de middag zijn we eerst naar Die gereden om de nodige boodschappen in te slaan. Vooral water, heeeeel veel water, want het was ruim 30 graden!! De rest van de dag hebben we lekker relax gedaan. Eerst maar eens even bijkomen.

Dinsdag 22 augustus

We hebben nog steeds onze rust genomen. ‘s Morgens lekker beetje rond scharrelen rond de tent, bakkie koffie erbij en wat te eten. Dirk heeft erg lekker stokbrood en croissants trouwens. ‘s Middags hadden we bedacht om een klein stuk te gaan wandelen en 2 geocaches te scoren. Deze liggen niet ver van de camping af. De eerste konden we niet vinden. Alle bosjes hebben we afgestruind maar helaas, deze liet zich niet spotten. Volgende keer maar in de herkansing. De tweede was beter te doen, maar de weg erheen was ontzettend heet. We liepen in de brandende zon. De hond had het enorm zwaar. We hadden wel genoeg water bij ons, maar toch. De cache lag bij een spoorwegovergang, en voor Alex niet moeilijk te vinden. Onze eerste smiley op de Franse kaart. Yeah!!!

Daarna zijn we maar gelijk terug gegaan, Ziva ging steeds langzamer lopen. We gaan wel merken dat ze ouder wordt en dit soort dingen niet goed meer trekt. Ik moet bekennen dat ik er enorm moeite mee heb, maar ik zal me erbij neer moeten leggen. De warmte doet haar sowieso niet echt goed in combinatie met wandelen. We hebben maar besloten om te kijken of ze meer bij de tent kan blijven als wij gaan wandelen. Morgen maar even uitproberen.

Woensdag 23 augustus

Weer een schitterende dag!!! Op de planning stond wandelen naar Die met een rugzak om boodschapjes te doen. Ziva zouden we in de tent laten om uit te proberen. Sowieso heeft ze geen moeite met de tent, dus waarschijnlijk zou het wel goed gaan. Bij de supermarkt hebben we allemaal lekkere dingen gehaald om te knabbelen en om lekker te koken. We hebben ook geprobeerd het enigszins wat gezond te houden. Het is wel super lekker zo hoor, alles samen doen, alles op 1 lijn, geen gedoe. De terugweg zouden we via de andere kant doen, verderop moest een cache liggen. Dat klopte ook, maar deze was lastiger dan we dachten. Het is een puzzeltje.

Met de boodschappen op de rug – waaronder creme fresh en mozzarella – stonden we daar druk te puzzelen. Het ging te lang duren, voor de boodschappen was het veel te warm. Met wat fotootjes hebben we bedacht om thuis verder te kijken en over een paar dagen nog eens te proberen. De route verder was best mooi, ondanks zo dicht in de buurt.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.