GeoStruiners

Vakantie Beekse Bergen

Foto’s volgen later.

Zaterdag 22 augustus

Eindelijk, de vakantie stond voor de deur. We hebben er gevoelsmatig lang op moeten wachten. Het voorjaar is teniet gedaan door de corona. En toen het eenmaal weer een beetje kon kwam ik met een zwaar gekneusde enkel te zitten. De vakantie die gepland stond in Frankrijk in juli hadden we al geannuleerd. Wel konden we 3 weekendjes weg. 2 zonder sanitair, want dat was gesloten. Eén weekend in Boszicht, maar toen konden we haast niets door mijn enkel. Wel was het een heel relax weekend met prachtig mooi weer. Maar we moesten toch nog op vakantie, 2 weken of langer is gewoon noodzakelijk. Dus kozen we voor eind augustus op de Beekse Bergen. Mocht het dan slecht weer worden dan konden we in ieder geval wat vertoeven op het park zelf.

Vrijdag was Alex al vrij en zorgde ervoor dat alles al zo’n beetje was ingepakt. Ik moest die dag nog werken.
Zaterdagochtend hoefde we alleen onze laatste spulletjes te zoeken en de vouwwagen te gaan halen. Het liep allemaal van een leien dakje, om half 12 konden we vertrekken en om 13.00 uur kwamen we aan. Het bleek dat we een heel veld voor onszelf hebben, duidelijk is het seizoen een beetje over.
We namen deze keer echt de tijd om de wagen goed op te zetten, dus alle haringen werden gebruikt. Eind van de middag waren we helemaal gesetteld en kon we gaan relaxen.

Het park zelf is ontzettend groot. Een ritje naar de receptie moet echt met de fiets gedaan worden. Ons stekkie ligt tegen een keurige hondenuitlaatstrook aan tegen het water. Ideaal dus om Ziva even uit te laten.
Het hele park is netjes, ook schoon sanitair en een goeie wifi. Dat laatste hebben we wel nodig, de weersverwachtingen zijn niet heel geweldig.

Zondag 23 augustus

We hadden bedacht om eerst even wat bij te komen. Op het gemakkie de tent wat verder afspannen en boodschapjes doen in de kleine maar complete supermarkt op het park. Op de fiets zijn we nog even op verkenning geweest en ‘s avonds stond er pizza op het menu. Deze konden we via de app bestellen. Het was voor herhaling vatbaar! Het weer zat mee, in het avondzonnetje konden we nog even wat lummelen. Alex met zijn drone en ik kreeg een spoedcursus. Echt superleuk om ermee te vliegen.
Omdat we dit jaar in Nederland bleven hebben we er een klein beetje clamping van gemaakt. We hebben een monitor meegenomen en de Xbox. Deze avond kozen we voor een Netflix serie, want die hadden we gedownload.

Maandag 24 augustus

Het zou wisselvallig worden vandaag, in de middag gaven ze regen op. ‘s Morgens zijn we begonnen met boodschappen te doen, maar deze keer bij een Jumbo in Tilburg. Ideaal, het was een kwartiertje op de fiets dus dat zouden we erin houden. Fietstassen achterop en gaan.
Eenmaal aangekomen had ik al zo’n gevoel dat ik in een soort achterbuurt was beland, dat zie je toch vaak aan het soort woningen en mensen dat er rond loopt. Maar goed, goede sloten om de fiets en wij naar binnen boodschapjes doen. We waren snel weer klaar, eigenlijk bedachten we heel snel het eten voor 3 avonden.
Eenmaal terug bij de fietsen, stond er vlakbij een vrouw te bellen kijkend naar onze fiertsen. Op zich niks raars aan natuurlijk, maar wel toen Alex hoorde dat ze door haar mobieltje zei: “je bent al te laat”, en ze verdween zo naar de overkant haar huis in. Overduidelijk was het de bedoeling geweest dat er iemand met tools had moeten arriveren om de fietsen snel even achterover te drukken. Ik moet bekennen, het heeft behoorlijk indruk op me gemaakt!! Bijna waren we terug gekomen en hadden er alleen nog 2 doorgeknipte sloten gebungeld.
De volgende boodschappen sessie gaan we toch maar met de auto doen. Op de camping zet ik ook alles op slot en onze dure spulletjes leggen we in de auto. Ieder jaar gaan we naar Frankrijk, maar toch is het ander volk op campings in Nederland.

‘s Middags bedachten we om een rondje Safari park te gaan doen. Op de fiets konden we erheen en deze vastzetten bij de stalling. Dat zag er wat veiliger uit. Safari park deden we wandelend en dat was erg leuk! We hadden in tegenstelling tot de weerberichten ook schitterend weer. Onze regenjassen en truien konden we uit laten.
Op het Kongo plein hebben we nog een patatje gegeten. Gewoon een echt patatje uit de frituur, dat was lang geleden. En ik heb mijn glazen sneeuwbolletje kunnen scoren om toe te voegen aan mijn vakantie collectie. Sinds een paar jaar neem ik deze mee van iedere vakantie. Voor de fun kochten we er nog 2 stuiterballetjes bij.
Terug bij de camping bleef het zonnig, dus Alex ging nog even met zijn drone (en ik ook nog even) en verder lekker van het zonnetje genieten.

Dinsdag 25 augustus

Helaas, vandaag kloppen de weerberichten. Het is een druiligere dag met alleen maar regen. Er zit niets anders op dan lekker in ons tentje te vertoeven. Alex zit met zijn Xbox en ik ben bezig met mijn website.
Tja, we missen Frankrijk echt wel! Het is zo anders! Maar het is gewoon niet anders. Ergens zijn we natuurlijk ook erg verwend dat het ieder jaar gewoon kon. Dus maken we er hier maar het beste van.
Ondanks de regen moet ik wel zeggen dat het aangenaam is in de vouwwagen. Het is niet echt heel vochtig allemaal. En met onze luifel met deuren en chillmatten op de grond hebben we een zee aan ruimte.
Dus ga ik zo eens kijken wat ik ga doen. Nintendo, samen Xbox, lezen of aquarel. Vervelen hoef ik me niet!

Woensdag 26 augustus

Wat een horrornacht hebben we achter de rug. Niet zo zeer in de negatieve zin, het was ook wel eens leuk om mee te maken. We hadden een forse storm over het land heen waaien, voor onze regio was dat 75 km per uur. In huis zou dat prima zijn, maar geloof me in een tent is dat toch wel even anders. De hele nacht heb je het idee dat je de tentstokken vast moet houden. Het doek klapperde en wapperde, de stokken kraakte zachtjes boven ons hoofd. Maar we waren goed voorbereid. Met opzetten hadden we alle haringen al vast gezet en de stormbanden gebruikt. Losse spullen hebben we nog veilig gesteld. Fietsen naar binnen, vuilnisbakje tussen de struiken en de rest opgeborgen.
We zijn met hazenslaapjes de nacht door gekomen maar alles heeft het prima gehouden. In de loop van de dag is de wind gaan liggen. Wel was het wat druilerig, maar we zagen het niet zitten om de hele dag bij de tent te blijven. Dus gingen we nog even op pad. Alex had een mooi wandelgebied gevonden bij Oisterwijk waar ook nog wat geocaches waren te halen. Er zat een hele mooie bij, deze was ontzettend gaaf gemaakt. Het weer viel ook mee, met goede regenjassen en onze boots ging het prima en uiteindelijk bleef het droog. Wel begonnen we met een stukje hondenlos gebied waar een hek omheen stond. We moesten aan de andere kant van het hek zijn en er was geen poortje. Wel om iets om overheen te klimmen maar niet geschikt voor Ziva. Tja, wat doe je dan met een hond die het heel naar vind om opgetild te worden. Nou ik alvast aan de andere kant van het hek gaan staan, Alex heeeeeel snel de hond op tillen, heel snel aan mij overgeven en ik heeeeeel snel aanpakken en op de grond zetten. Het ging echt zo snel dat ze knipperde met haar ogen en het al was gebeurd. Wel moest ze even de adrenaline kwijt en ging als een malle rondjes rennen door het bos!
De wandeling combineerde we met een ritje Bever Zwerfsport vlak in de buurt om een windschermpje te kopen voor bij onze gas pit. Daarna gelijk even langs de Jumbo voor boodschapjes.
Na vieren waren we thuis, dus tijd voor een borrel, borrelnootjes en gamen. Slecht hè!! Ja!! Maar wel heel erg lekker 🙂

Donderdag 27 augustus

De dag begon vandaag droog. Alles was nog wel klam, maar dat was een kwestie van ventileren. Tent lekker opengooien en door luchten maar. Ik had vandaag zin om te gaan fietsen en te geocachen maar kon eigenlijk niks leuks bedenken. Gelukkig was Alex zich er ook mee bezig gaan houden. Hij bedacht een leuk gebied met een 7-tal geocaches. Eerst aten we lekkere broodjes haring. Daarna pakte we al onze spullen inclusief regenjassen en zonnebrillen. Ziva ging dit keer ook lekker mee in het karretje. Met z’n drietjes op pad dus.
Het werd een mooie dag! Regenjassen konden in de tas blijven zitten en zonnebrillen moesten op onze neus. Het is een leuke route geworden van ruim 30 kilometer met een aantal geocaches. Rond half 5 waren we weer terug. Tijd voor een knabbel en een drankje en deze keer konden we lekker buiten zitten. We genieten er met volle teugen van.

Vrijdag 28 augustus

Het weer is wisselvallig maar de temperatuur is prima. Af en toe een buitje. Mooi moment om nog eens naar het safari park te gaan. Regenjassen mee en weer op de fiets die kant op. Nou, we hebben één spatje gehad. Eenmaal op het park ging de rest van de middag de zon weer schijnen, zodat onze lange broeken te warm warm waren en ik mijn trui om mijn middel moest knopen. Regenjassen konden in de hoesjes blijven zitten.
Het lopen ging deze keer ook beter voor mij, ik heb mezelf maar ingepakt in enkel- en kniebrace. Daardoor kon ik meer genieten van de wandelroute tussen de wilde dieren door. Onze route konden we ook iets uitbreiden waardoor we tussen loslopende aapjes doorliepen en pinguïns en zeehonden zagen. En een klein stukje roofvogel training. Hopen dat we volgende keer op het juiste moment kunnen aansluiten om de hele training te zien.

Zaterdag 29 augustus

Ik had wel weer zin om te Geocachen en nou heb ik de mazzel dat Alex dat ook leuk vindt. Het is voor ons gewoon een mooie combi van wandelen (of fietsen) foto’s maken, samen op pad zijn en onze rust op te zoeken. Dus had hij een mooie trail gevonden op een half uurtje rijden hier vandaan. Ik geniet daarvan, een aantal jaar geleden was dat wel anders. We ondernamen niet snel wat en pakte ook niet gauw de auto om zoiets te doen.
Het was een gebied voorbij Tilburg genaamd “de Moer” en er liggen 21 geocaches. 20 en een bonus.
Wat een ontzettend mooi gebied is dit zeg! Heerlijk over onverharde paden, door bossen en open vlaktes. Ook vlaktes waar prachtige koeien vrij rondlopen. De trail lag er ook heel mooi bij, deze wordt onderhouden door boswachters. En door deze trail kom je ook in zo’n gebied. Zonder deze hobby zouden we toch niet snel zo’n wandelroute vinden.
Alles bij elkaar was het 10 kilometer en bezorgde ons 16.000 stappen op onze tellers. Best een prestatie, aangezien we een tijd “stil” hebben gestaan. De 2 maanden tobben met gekneusde enkel hebben geen goed gedaan aan onze wandel conditie en zeker niet aan de mijne. Maar langzaam aan zijn we alles weer een beetje aan het opbouwen. Zo kon ik nog geen half uur lopen en heb ik vandaag toch 10 kilometer afgelegd met de benenwagen.

Zondag 30 augustus

We hebben gekozen voor een rustdag. Na de wandelroute van 10 kilometer van gisteren en alle actieve voorgaande dagen is het daar wel even tijd voor. Tijd om onze vermoeide voetjes wat rust te geven. Mooi de tijd om al die Geocaches van gisteren te loggen en op mijn website te bloggen. We hebben zat te doen bij onze tent, ik moet nog gaan kiezen tussen aquarel, Nintendo, lezen, fiets schoonmaken of misschien toch die ene Geocache halen waarbij ik de “Chinese muur” kan verdienen.
De Geocache challange “MemoryLane” heb ik compleet, nu gaan we voor de “Wereldwonderen”. “De Chinese muur” ligt hier vlakbij, dus op een droog moment ga ik deze misschien even oppikken.
Ware het niet dat Alex dit ook wel een aangenaam idee vond. Dus tussen de buien door (lees behoorlijk zeikweer) pakte we onze fietsen. Ik in fietsbroek en half lange regenjas. (een fietsbroek droogt lekker snel)
Alex bedacht een stuk onverhard pad te kiezen waardoor mijn Garmin ons door het bos liet rijden. Echt super leuk!! Ouderwets crossen door de bossen met dit weer, dat was nog eens lol hebben. Aan het eind wachtte de geocache op ons en tevens was dit een grote, ingegraven container. Een soort munitie kistje. Altijd leuk als het een grote container is.
Terug gingen we ook weer door de bossen en het weer zat mee, het bleef uiteindelijk droog. Eenmaal terug ging zelfs de zon even schijnen. Een mooi moment om al die schoonmaakmiddelen voor de fiets uit te proberen, het was wel nodig. Alles zat onder het zand. Dus op mijn gemak heb ik onze 2 fietsen lekker schoon gemaakt en de ketting weer zilverkleurig gekregen.
En nu… nu staan de spareribs te garen op de skottelbraai. Daar gaan we straks van genieten.

Maandag 31 augustus

De dag begon mooi vandaag en bleef ook mooi. ‘s Morgens lekker op ons gemak gedaan en besloten om deze middag te besteden aan nog eens een bezoekje safaripark. Immers wide we nog steeds de roofvogel training zien en ik wilde nog 2 mooie mokken kopen. De helft zouden we doen met de boot, die bracht ons naar het Kongo plein. En nog een keer zouden we lekker ongezond doen, een patatje met eten uit de frituur. Het is daar zo lekker!! Vanaf volgende week gaan we weer flink aan de bak met ons lichaam. Sporten en afvallen. Het ritje met de boot duurde een half uur en het weer was zonnig. Gewoon even relax over het water en verder niks doen. Het park zelf hebben we nu ongeveer wel gezien. De roofvogel training duurde niet zo lang, maar was zeer zeker even de moeite waard om te bekijken. Daarna gingen we lekker op ‘huis’ aan om nog even niks te doen. Het is zelfs nog lekker weer om even buiten te zitten.

Dinsdag 1 september

Het zou vandaag mooi weer worden en we hadden nog een rit naar Baarle Nassau op ons wensenlijstje staan. Het stadje met de her en der verspreide grenzen van België en Nederland. Ik was er nog niet eerder geweest.
Baarle Nassau ligt sowieso 22 kilometer met de fiets verderop en eenmaal daar willen we vast nog wel wat geocaches scoren. Het leek ons dus niet handig om de hond mee te nemen. Om haar 50 kilometer in een karretje te laten zitten leek ons niet echt relax. En we moesten niet te laat weg gaan.
Met 2 broodjes kaas in onze kraag gingen we op pad. Heen was 1 lang fietspad bleek achteraf, dat was enigszins wat saai. Maar eenmaal in Baarle aangekomen had Alex al de nodige geocaches op het programma staan waarbij ook nog de souvenirs waren te behalen en tevens de souvenir voor België. Die had ik ook nog niet.
De route vanaf Baarle was een stuk leuker en heel landelijk. Er zaten ook ontzettend leuke geocaches tussen. Zo moest er een boxje worden geopend in een voortuin nadat de code was gevonden, een magneetje aan een wijnpers, een bout op een picknicktafel en een verlaten spooky benzinepompje ver verscholen in de struiken. We hebben er echt lol aan beleefd.
Tegen half 6 waren we pas weer terug op de camping en hadden besloten daar bij de snackbar wat te bestellen. De patat op het safaripark was ook ontzettend lekker. Helaas viel dat behoorlijk tegen. Patat was zacht en vettig en mijn broodje (nep)braadworst zat op een zompig broodje ongevraagd doordrenkt met currysaus. Maar het was een heerlijke dag.

Woensdag 2 september

Van de week had Alex al geopperd om eerder in te pakken vanwege het weer. Dat was een OEPS voor me, want dat was echt veel te snel. Dan zouden we er maar 1,5 week zitten. Maar ik had ook al gezien dat woensdag prachtig zou worden, donderdag regen en vrijdag afwachten. En vrijdag wilde we sowieso vertrekken. Toch speelde het ook in mijn gedachte om mee te gaan met dit idee. Ik gaf aan om het woensdag even aan te kijken wat het weer zou doen.
Het zag er niet naar uit dat het beter zou worden en ik moet bekennen, we hadden alles wel een beetje gezien en gedaan in deze omgeving. Dinsdag om 23.30 uur, toen we in bed lagen schoot ineens de stalling door mijn hoofd. Volgens mij moet die wel gereserveerd zijn. Dus heb ik om die tijd de vrijdag nog liggen annuleren en de woensdag erin gezet. Voor het geval we toch wilde vertrekken.
Woensdagochtend, om 11 uur tijdens een bak thee in het heerlijke zonnetje besloten we toch om lekker op het gemak in te gaan afbreken en inpakken. Een beetje mutsen zoals we dat noemen. Nu was alles kurkdroog en we konden op deze manier toch van de zon genieten. Om 12 uur gingen we aan de slag, lekker alles opruimen, beetje schoonmaken, afwassen, pleetje schoonmaken en alles een plekje geven. Gelijk de wagen een beetje winter klaar maken voor het geval het geen goed weer meer wordt. We zagen nu ook dat ons noodplan bij een natte vouwwagen ook moet werken, namelijk de hele wagentent van de kar afritsen en thuis drogen. Dus als er echt geen droog moment zou komen na een vakantie, dan kan de hele tent eraf. Ook wel een prettig idee.
Met tussendoor nog even noodles eten en alles heel relax gedaan te hebben waren we klokslag 4 uur klaar om op huis aan te gaan. Thuis zouden we dan nog 4 dagen hebben, ook lekker!! Thuis hebben we nog lekker chinees en shushi besteld.
Ons besluit was het juiste, donderdag was echt een druilerige natte dag. Dan hadden we ons dus met regen moeten vermaken om vervolgens vrijdag alles te moeten laten drogen. Het was lekker zo!! We hebben er van genoten!!
Volgend jaar Frankrijk?? Wie weet. Ik hoop het wel maar niemand zal het weten. We gaan het beleven. Ons B-plan ligt in ieder geval al op de plank voor het geval we weer het land niet uit kunnen. Dan wordt het Zuid Limburg!!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.