GeoStruiners

Toneel vs. Airsoft

Zondag stond al heel lang gepland dat we naar Running the Target zouden gaan met als thema Swat vs. Bankrobbers. Een soort rollenspel waarin je S.W.A.T, bankrobber of bankier bent. Je krijgt in 3 rondes wel alle rollen. Ik zag er als een dijk tegenop! Het idee om toneel te spelen en om als SWAT en bankrobber goed uit de verf te komen binnen een team. Er moest immers ook tactisch gespeeld worden leek mij. Zaterdag was ik al behoorlijk verkouden tot grieperig. Rugpijn, snotneus, niezen en hoesten. Ik wilde het de volgende ochtend wel bekijken.

De hele nacht ben ik ermee bezig geweest dus slecht geslapen. De volgende morgen was ik brak, verkouden en had totaal geen zin. Nog steeds zag ik er tegenop. Ik heb ook zo’n gruwelijke hekel aan een rollenspel! Maar goed, ergens diep in mijn hart wilde ik me er ook overheen zetten, ik was niet ziek genoeg. Dus met behoorlijke overredingskracht van Alex lukte het me om mijn bed uit te komen. 

Eenmaal opgestaan en alles in orde gemaakt te hebben liet ik het maar over me heen komen. Het zou vast allemaal wel meevallen. En ik moet zeggen, dat deed het ook. Eenmaal aangekomen en plaats genomen te hebben aan de kantinetafel was ik degene die al lekker aan het babbelen was met een groep die uit Tilburg kwam, speciaal voor dit rollenspel. Ik voelde me er al wat beter bij. Volgens mij werd het meer ‘larpen’ dan echt tactisch zijn. De eerste rol voor ons was bankiers. Lekker makkelijk, slachtoffer was je altijd. We liepen met ons drieën rond in Hoogvliet blousen met stropdas. Ik moest wel erg inkomen om in het rollenspel te komen. Maar eenmaal overvallen met mijn handen tegen de muur lukte het me aardig om de “bange vrouw” uit te hangen die “erg nodig moest plassen”. 

Bankrobbers was ook wel grappig. Het leukste daarvan was het “verkennen” bij de “bloedbank”. Als laatste de SWAT, dit vond ik het leukste maar meer omdat er tactisch gespeeld moest (of had kunnen) worden. Het lag dichter bij airsoft dan bij toneelspel. Er kon gewerkt worden met carmera’s en communicatie.
Maar al met al hebben we echt wel gelachen en een leuke dag beleefd. Het is weer een ervaring rijker.

Zouden we dit een volgende keer nog eens doen? Nee dat niet. We zijn toch meer van het skirmen en knallen en misschien MilSim. Maar het laatste moeten we ook nog uit proberen.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.