GeoStruiners

Nog meer regen

Ik heb heerlijk geslapen! Wat we gister hebben gedaan hadden we 2 weken eerder moeten doen. Steeds had ik zo’n last van mijn rug als ik in bed lag. ‘s Morgens wist ik echt niet meer hoe ik liggen moest. Ik lag schuin en rolde naar het midden. Als Alex ging plassen merkte ik dat het bed weer omhoog kwam, duidelijk zakte het door. Het steunt immers alleen maar op het hoofd- en voeteneind. We zijn geen kleine mensen en Alex al helemaal niet. Er moest een oplossing bedacht worden en die kwam er. Een krat in het midden met daarop ondersteboven de paella pan. Dit is precies de juiste hoogte om de midden balk te ondersteunen.
En ja hoor, dit is de oplossing! Het midden blijft nu recht zodat ik mezelf niet de hele nacht hoef tegen te houden. Ik heb dus heerlijk geslapen! Thuis gaan we het nog even finetunen. De zijkant aan de kant van de opening moet ook aangepakt worden met 2 pootjes, daar zakt het ook iets door.

Vandaag moeten we nog een natte dag overbruggen. Als het regent, komt het met bakken uit de hemel! Vannacht is het ook flink te keer gegaan. Alles blijft nu ook wel vochtig en klam en is haast niet meer droog te krijgen. Zelfs onze kleding is nu wat klam. Nog steeds is het goed te doen in onze vouwwagen. Alles is wel wat klammig maar het stroomt niet naar binnen. Wel noodzaak om alles goed te ventileren en nu heb ik maar een electrisch kacheltje aangezet om het vocht te verdrijven. En dat scheelt wel enorm. Vanavond ook maar lekker doen in de wagentent waar we slapen, zodat het beddengoed iets behaaglijker aanvoelt.

We hebben ons deze ochtend lekker getrakteerd op verse vlaai met koffie in de ‘Taverne’. We kozen voor een kruimel/pudding variant, die was echt smullen!

Daarna zijn we lekker terug gekeerd naar ons katoenen huisje en hebben wat voorbereiding getroffen voor de eerst volgende geocache. Deze willen we een van de komende dagen nog gaan doen in Margraten op de Amerikaanse begraafplaats. Hiervoor moet je op een belangrijke persoonlijke datum een gesneuvelde soldaat opzoeken en een certificaat printen of op een briefje schrijven. Deze moet dan uiteindelijk mee op de foto bij het betreffende kruis.
We kozen voor de geboortedatum Alex, ik wilde wel iets gezamenlijks. Op mijn datum was niemand, net zoals op onze trouwdatum.
Het certificaat heb ik in photoshop zo bewerkt dat ik het heb kunnen printen op een creditcard formaat. Deze kan ik dan meenemen en daarna plakken in mijn journal. En het is gewoon een mooie gedachte, deze geocache.

Het avondeten was vandaag pannenkoeken. Ik heb altijd de eer om ze te maken. Ondertussen bleef het maar regenen. Ik had bedacht om het koffiezetapparaatje alvast te vullen met water. Dat ging niet helemaal goed, de stop klapte eruit dus hadden we geen stroom meer. Ik had het apparaatje te vol gedaan waardoor er water in de stekkerdoos was gekomen. Daar zaten we dan in bijna donker. Gelukkig kwam de (niet meest vriendelijke) camping beheerder ons redden. Zo konden we toch nog verder met onze serie Last shop.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.