GeoStruiners

Onze tent uitproberen

Vrijdag 2 juni

Ons eerste weekend kamperen is een feit. Een paar jaar terug deden we dat al met een tent maar deze had nog stokken en was een stuk kleiner. Na eerst een gastank te hebben gekocht en een kleine kampeer lamp gingen wij naar huis om in te laden. Met de gebroken pols niet heel handig, maar uiteindelijk konden wij toch redelijk op tijd naar de camping.
Helaas belanden we van de ene file in de andere en deden we ruim 3 uur over een stukje van 1,5 uur.
Eenmaal aangekomen en ingecheckt konden we onze tent opzetten. Dit zou een fluitje van een cent moeten zijn, omdat we een opblaastent hebben gekocht.
Niets was minder waar. Met gipsklauw viel het nog behoorlijk tegen. De tubes wilde niet in vorm raken en de luifelstok paste niet. Deze vormde zich naar een hoefijzer in plaats van een u-vorm.
Ineens ging het licht aan, we waren bezig met de stok in de verkeerde tunnel te doen. De tubes moesten wat vorm krijgen, dus uiteindelijk kwam dit ook vanzelf goed.
Na het inrichten en onze nieuwe luie stoelen te hebben opgepompt konden we eindelijk gaan zitten.
We zijn van mening dat het de volgende keer veel sneller kan, maar dat het nog wat oefenen is.

Koken op een benzine gasje

Maar het werd redelijk tijd om aan het avondeten te gaan beginnen, immers was het al 9 uur geweest dus we lustte wel een hapje. Maar met onze nieuwe Cadac Safari (een kleine uitvoering van de skottelbraai) moest dit geen probleem zijn. De gastank werd klaargezet, zodat we de Safari aan konden sluiten. Ook dit ging niet helemaal naar wens. Of helemaal niet.
Met geen mogelijkheid was hier een gasslang op aan te sluiten. Vermoedelijk had ik met uitpakken een onderdeeltje kwijt gemaakt…
We moesten het zonder doen, de komende 4 avonden. Gelukkig kreeg ik de ingeving dat ik mijn benzinebrander van ruim 10 jaar oud had meegenomen. Bij toeval had ik deze uitgeprobeerd in de tuin. Met de brander en de paella pan kreeg Alex het voor elkaar om een maaltijd te bereiden. Primitief maar toch wel heel leuk!
De volgende dag hebben we naar de winkel gebeld, het bleek dat wij de verkeerde Safari hebben.

Zaterdag 3 juni

We hebben heerlijk geslapen in onze tent op ons opblaasluchtbed. Het was wel weer lekker wakker worden op een camping. In onze luie opblaasstoelen deden we het lekker rustig aan. Deze keer geen wandelingen van 15 kilometer maar gewoon onze rust nemen. ’s Middags hebben we wel even een uurtje gewandeld. Vanuit onze tent liepen we zo het hondenlosgebied in.
Wandelen met deze arm was niet echt heel prettig dus een uurtje was voldoende. De rest van onze tijd vulde we lekker met rond scharrelen, tabletten en lekker lezen.

Cache loggen met gips

Zondag 4 juni

Zo verliep ook onze zondag. Het was wel koud geweest ’s nachts. Overdag zijn we weer lekker gaan wandelen, ditmaal wel iets verder en met mijn gipsarm steunend op mijn heuptas.
Er stond een cache op de planning, heen en terug zou het totaal op 5 kilometer uitkomen.
De cache liet zich niet spotten, deze zou in de grond verstopt zitten. Het hele bos hebben we omgeploegd maar tevergeefs. Totdat ik logjes ging lezen en mijn oog op een foto viel. Dus toch weer terug en verder zoeken. Al snel vonden we de cache. Onder de bladeren afgedekt onder een plaat.
’s Middags hebben we weer lekker relax gedaan, ik kon nog even in het zonnetje zitten. Wel koelde het snel af, dus de ritsen van de tent werden gesloten. We zijn heerlijk zoet geweest met ritsjes open en dicht doen, vakjes uitvogelen en samen lekker kwebbelen.

Een GeoMoment

Maandag 5 juni

Eigenlijk zouden we vandaag eerst gaan wandelen en morgen pas naar huis gaan. ’s Morgens kon ik nog even lekker in het zonnetje zitten in mijn opblaasstoel.
Al snel werden er bizarre weersverwachtingen opgegeven, er zou storm en regen op komst zijn voor de dinsdag. Ook ’s middags konden we misschien wat verwachten.
We besloten om toch maar niet lang te wachten met de boel inpakken en dat was maar goed ook, toen we alles in de auto hadden viel er een bak met water uit de lucht. Dat was nog eens een race tegen de klok met een zwarte hemel. Maar, alles is droog gebleven. We hadden nog even de tijd om een rondje met Ziva te doen en een cache op de camping zelf te loggen.
Daarna was het toch echt tijd om huiswaarts te gaan.
De juiste keuze, want dinsdag was het echt bar en boos! Alles bij elkaar hebben we een super lekker weekend gehad!
Wanneer kunnen we weer????

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.