GeoStruiners

Maastricht, here we come!

Vlak voor het einde van deze vakantie hadden we één commercieel tripje op het programma staan, namelijk Underground Maastricht. Eigenlijk 2 tripjes: de 1e was naar het Fort Sint Pieter, de 2e ging naar de grotten Zonneberg en die zouden we steppend doen.

We hadden precies het juiste weer, droog maar niet zonnig. Hierdoor kon Ziva zonder onrust bij ons lekker in de tent blijven. We moesten redelijke bijtijds al op pad, om 11 uur vertrokken we met wat koffie en bakkie yoghurt cruesli in onze kraag. Maastricht is toch nog een dik half uur rijden en om 12:15 uur moesten we aanwezig zijn bij de rondleiding.

De rondleiding was echt super interessant, we kregen ook echt ondergronds te zien en eindigde helemaal bovenaan het fort waardoor we een mooi uitzicht hadden over de stad Maastricht. Gids Joop deed het ook wel erg leuk. Een man op leeftijd die boeiend wist te vertellen en ook kinderen erbij betrok.
Om half 2 was het afgelopen en moesten we door naar de grotten, dit was een half uurtje lopen. We moesten wel lopen, omdat je met de auto langer onderweg bent. Dat gingen we niet redden, want het steppen zou om 14:15 uur beginnen.

Met lood in onze benen begonnen we aan het wandelingetje naar de grotten. En dan niet het lood van geen zin hebben maar benen begonnen het na deze actieve 3 weken een beetje op te geven.
Eenmaal aangekomen kon ik nog net voor de start 2 flesjes cola scoren in het nabij gelegen bar/restaurant. Ondertussen werden alle stepjes klaargezet door de gids Arno, een stoere kale vent met een zwaar Limburgs accent. Ook hij bleek het ontzettend leuk te doen, de inleiding was al met grappen en grollen en we kregen allemaal een hoofdlampje.

Daar gingen we dan met zo’n 16 man, opgesteld als koppeltjes net zoals wij. Jong en oud, op wandelschoenen en op witte gympen op de ministepjes de helling af. Dat was voor vele om ons heen wel spannend konden we horen. Helling op ging lastig, dat iedereen lopend. (en nee, ook ik heb geen Kickbikestep benen meer)

In de grotten was echt geweldig!! Als 16 Indiana Jones figuren croste we door de donkere gangen met onze lampjes. Zo nu en dan stopte we voor wat extra informatie wat ook boeiend werd verteld. Onze 2 voorgangers waren ook leuke mensen, hier konden we nog wat mee lachen ook.

In een hele lange, brede recht gang kregen we de kans om even te racen als je wilde. Per koppel kon je dan even zo hard als je wilde. Alex en ik deden een ware wedstrijd, hij won de race. Maar het zal een voorwiel voorsprong zijn geweest 😉
Verderop deden we nog een rondje met als aanknopingspunt de zagen aan het plafond. We mochten per koppel deze route alleen doen zonder gids. Ik moest voorop en was lekker bezig. Links, links nog eens links en dan een heel stuk rechtdoor……
Achter me hoorde ik Alex mijn naam roepen, ik had de zagen gemist en was dus veel te ver door gereden. Iets te enthousiast haha.

Het zat er op na ruim een uur. We zijn terug gelopen naar de auto vol met adrenaline dus daar waren we zo. Eenmaal aangekomen bij ons katoenen huisje konden we nog wat genieten van een laat zonnetje. De dag was weer eens geweldig!! We hebben echt genoten.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.