GeoStruiners

Lekker knutselig

Een week geleden waren we samen in de boekhandel in het winkelcentrum voor een kaart. Tijdens het afrekenen snuffelde Lex wat tussen de boeken. Zijn oog was gevallen op een boekje ‘Een tekening per dag’. Op iedere bladzijde staat een opdracht om te tekenen, je kunt er zelf zoveel werk van maken als je maar wilt.

Ik ben er dat weekend gelijk in begonnen en het bevalt me heerlijk. Ik heb altijd zo’n moeite met een onderwerp vinden en zomaar wat schetsen doe ik niet. Of durf ik niet…
Zo met de opdrachtjes is de drempel een stuk lager. En het is heel fijn papier om op te werken.

Hierboven begonnen met opdracht ‘de snor’. Het was weer lange tijd geleden dat ik een potlood vast had, dus weer even inkomen. Ik zie altijd wel mijn fouten, maar deze laat ik lekker voor wat het is. Niks meer aan doen, op naar de volgende opdracht.

Simpel tekeneningetje. Hoewel… simpel… het stoeltje is snel scheef op papier.

Heerlijk zo, opdracht 2 en 3 zijn ook gedaan.

Opdracht 4 ‘de slijper’. Deze heb ik heerlijk op zaterdagavond zitten doen. Hier en daar de lineaal bijgehouden om enigszins de lijnen kloppend te krijgen. Het eerste blad is vol en zo met die schetjes ziet het er heel leuk uit.

Super leuk om google erbij te gebruiken om mooie afbeeldingen na te kunnen tekenen. Niet te moeilijk kiezen, maar ook weer niet te eenvoudig. Immers moeten de tekenvaardigheden flink geoefend worden.
Het stapeltje kaarten had behoorlijk de neiging naar mindfulness. Hier heb ik heerlijk in kunnen verdwijnen. Alles even om je heen vergeten. Soms even opzij kijkend naar de aanstaande husband of hij ook lekker bezig is. En ja, ook hij is druk aan het tekenen maar dan digitaal.
Lekker zo!…

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.