GeoStruiners

Kort weekendje Beek & Hei, Otterlo

Vrijdag 23 juni

Weekend!! En ook een leuk vooruitzicht, namelijk lekker kamperen. De bestemming is Otterlo geworden. Vrijdagmiddag zijn we al om 12 uur vrij, dus konden we bijtijds de auto inladen en gaan. Deze keer al georganiseerder dan de vorige keer. Alle spullen stonden al klaar en dit keer geen extra losse tassen achteraf. Na een boodschapje doen konden we dan echt gaan. De rit ging heel vlot, met ander half uur waren we er. De aankomst was al erg leuk, het pad er naar toe was een zandpad en de receptie een houten hut heel gezellig aangekleed. Ons plekje bevond zicht op een laantje tussen de caravans in. Eerder in de week hadden we al vernomen dat een van mijn collegaatjes er ook stond, van haar wist ik dat zij er al jaren naar tevredenheid komen.

De auto mocht tijdelijk op de plek staan om aan uit te laden. Het grondzeil en de tent hadden we zo voor het pakken, dat verliep allemaal naar wens. Nu de elektrische pomp nog die we speciaal voor onze opblaastent hadden aangeschaft. Dat scheelt ons pompen met de grote handpomp. Wij de pomp aangesloten en gaan met die banaan!! Dachten we… de bananen werden niet opgepompt en de tent kwam niet omhoog. Het toch wel prijzige pompje had niet genoeg power. Dan toch maar de grote bijbehorende handpomp, dachten we….. Ook dat werd um niet!! Deze stond nog in de woonkamer… Wat doe je dan?? Nou ja, er was maar 1 oplossing en dat was het mini handpompje van 6,95 dat we gekocht hadden voor de opblaasstoelen. Nou moeten we toegeven, het is nog niet eens zo’n slecht ding. Het kostte wat moeite maar de 4 bananen gingen inderdaad de lucht in en ja hoor er kwam vorm in het geheel. De haringen konden de grond in en de spullen naar binnen en inrichten maar. Uiteindelijk alles bij elkaar waren we toch nog sneller klaar dan de vorige keer met het gehannes met de luifel.

Tijdens het inrichten kwam mijn collegaatje aan gefietst om even te kijken. Ik zei haar wel dat ik blij was dat ze nu pas kwam, ik vertelde het verhaal van de vergeten pomp. Nu de tent eenmaal stond konden we er smakelijk om lachen en was het ineens niet meer gênant.

De namiddag en avond vulde zich verder met een heerlijk zonnetje, dus in korte broek en op slippertjes konden we lekker rond scharrelen. Lekker zitten op onze glamping fauteuils, nootje eten, wat drinken en daarna eten op onze nieuwe Cadac Safari en de avond was weer helemaal compleet.

Helemaal onze camping! Leuke mensen om ons heen en het bos op een paar meter afstand. De camping zelf is ook erg leuk aangelegd. Heel erg bosrijk.
De avond brachten we ‘tablettend’ en bloggend door. Lekker relax met de Northstar lamp aan, wierookje erbij en een bak koffie. We kunnen het best wel hebben zo…

Zaterdag 24 juni

Niet zand, zand en nog eens zand zoals in de Drunense duinen maar regen, regen en nog meer regen. De hele dag door aan een stuk. Als je het van te voren zou weten zou je bijna niet gaan kamperen. En toch hebben we hier mee uitgeprobeerd of de tent waterdicht is, kamperen met regen iets voor ons is, of onze regenjassen waterdicht zijn en of kamperen voor een kort weekend te doen is. En ja, de  tent en jassen zijn waterdicht en het  kamperen is heerlijk. Ook in de regen en ook voor een kort weekend. De tent is zijn geld dubbel en dwars waard, zelfs met hele dag zeikregen wordt het niet eens echt heel klam binnen. Zelfs nu niet terwijl alles hangt te drogen na een lekkere wandeling. Onze jassen hebben aardig wat water gevangen en onze outdoor broeken waren goed nat.

We hebben er heerlijk in gewandeld, ruim 8 kilometer. Alex had een route uitgestippeld waarbij ook nog eens 2 leuke caches te scoren waren. De eerste lag in een soort openbare tuin met een bibliotheekje. Blijkbaar kon je daar boeken ruilen. De cache zat verstopt in een kabouter achter een boom, daarin zat een klein containertje. Deze keer kon ik daar mijn goodie in kwijt, onze eerste ‘logme’ tol. De tweede cache aan het eind van de route was groter. Dit was een bakje, ingegraven in de grond met een deksel. Hierin heb ik 3 goodies gedropd. 1 groot tolletjes en 2 ‘logme’ tollen. Na thuiskomst hebben we alles te drogen gehangen en lekker wat gedronken en geknabbeld. En nog steeds regent het…

Zondag 25 juni

Heerlijk geslapen ondanks de enorme regen, vooral vanmorgen ging het even flink tekeer. Dat alles nog überhaupt droog gebleven is, is me een raadsel. Gelukkig werd het in de loop van de ochtend droger en ook qua temperatuur iets aangenamer. In eerste instantie hebben we lekker rustig aan gedaan met een paar bakken koffie. In die tussentijd ben ik wel vast ons slaapvertrek gaan opruimen en wat kleine spulletjes in de krat gaan doen. Door enigszins georganiseerd te leven was dat zo gepiept. Voor de middag hadden we bedacht om nog lekker te gaan wandelen maar eerst moest er een lunch gemaakt worden. Wat was dat lekker zeg!! Stokbroodje beetje opgepiept besmeert met knoflooksaus en daarop een moot zalm. Dat was smullen!! Wel hebben we onze plannen iets aangepast, ’s middags ging het misschien weer regenen en nu was onze tent redelijk droog (lees: niet zeik nat). We zouden eerst de tent afbreken en daarna wandelen.

Afbreken was zo gebeurd. Helemaal als we het een paar keer gedaan hebben, dan moet het helemaal super snel gaan. Daarna zijn we nog even lekker wezen wandelen. Niet zo’n lang rondje, maar het was oké zo. Op de een of andere manier was de wandeling van gisteren behoorlijk in onze benen gaan zitten. Op een mooi tijdstip reden we op huis aan, het zal rond 19.00 uur geweest zijn dat we thuis waren. Ons heerlijk geslaagde weekend hebben we beëindigd met over heerlijke pizza’s.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.