GeoStruiners

Klussen, het nieuwe voornemen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nieuwjaar, 2019. Tijd voor nieuwe voornemens. Of anders gezegd, mezelf een schop onder mijn hol geven en van die luie bank af kommuh! Ik zou zo graag een mooi huis willen hebben. Geen showroom, maar alles gewoon netjes afgewerkt. Lekker alles fris, geschilderd en opgeknapt. Maar ja, ik ben geen klusser, ik heb geen tijd en geen zin.
Dat kan ik natuurlijk heel lang volhouden maar ergens moet je toch een keer, als je er leuk bij wilt zitten. Dus na een fikse discussie die uiteindelijk over andere dingen ging, was daar die schop ineens. En echt door mezelf hoor. Ik vind, dat als ik een mooi huis wil, dat ik zelf die kwast moet pakken. Ik heb een heel waslijstje met dingen die ik wil of die moeten. Dus op oudjaarsdag, terwijl Alex werken was en ik een hekel heb aan zo’n dag, heb ik schuurpapier en de kwast gepakt. We wonen hier al een jaar of 10 en we keken nog steeds tegen het zwarte kozijn aan in de badkamer. 3 jaar geleden kwam daar een raam naast, dat was nog wit in de grondverf. Het bad hebben we ruim een jaar geleden open moeten breken wegens lekage, daar hebben Alex en Joey toen een plaat voor geplaatst, ook die was nog niet afgewerkt. Treurig, maar ik deed er niets aan. En nog treuriger, als ik er eenmaal aan begin vind ik het eigenlijk best leuk.
Ook stond er in de keuken een Ikea kastje dat 2 deurtjes mist omdat we de scharnieren per ongelijk hadden weg gegooid. Weken gelden kocht ik 2 nieuwe scharnieren maar deed er niets mee. Oké, ik zag daar tegenop, omdat het 2 standaard scharnieren zijn die toch wel waterpas gemonteerd moeten worden. Uiteindelijk is het gelukt. Enige nadeel in ons huis is dat wij nooit fatsoenlijk gereedschap kunnen vinden of het gewoon niet hebben. Het weerhoud mij ook vaak ergens aan te beginnen. Als ik wil starten ben ik langer bezig met zoeken dan de klus zelf. Ik moest dus aan de slag met een waardeloos halfvol schroefboormachientje waar de oplader al van weg is en een enorme boormachine om voor te boren. Maar goed, de klus is geklaard en het deurtje hangt. Zelfs waterpas, dus ik ben best trots op mezelf.
Nieuwjaarsdag hebben we lekker uitgeslapen, maar om half 2 ben ik toch verder gegaan met de badkamer. De grondverf was droog, dus het aflakken kon beginnen. Het ging sneller dan ik dacht. Er was nog tijd over om in de slaapkamer de muur glad te strijken na het uitbreken van een tussenwand. Ook zo’n project dat half is afgemaakt. Uiteindelijk ben ik 3 uurtjes bezig geweest en zit om half 5 al weer te bloggen. 2019 komt in het teken te staan van klusjes. Stap voor stap wil ik mijn lijstje afwerken en dat hoeft echt niet in één keer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Na mijn beklag gedaan te hebben bij mijn moeder dat we nooit fatsoenlijk gereedschap hebben, krijg ik aanstaande zaterdag mijn verjaardagscadeautje, namelijk een schroefboormachine. Een die IK krijg voor mijn verjaardag. En waarom voor mij? Ik wil graag dat deze compleet blijft en altijd klaar ligt voor gebruik, dat we niet hoeven te zoeken. Misschien worden klusjes dan leuker en pak ik ze makkelijker op. Ik ben echt vastbesloten om die klusjes gewoon te doen, ook al denk ik steeds dat niet te kunnen.
En shoppen met mijn moedertje is gelijk leuk, ik kijk daar nu al naar uit.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6617″ img_size=”full” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=LnUbOxLuj7Q”][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.