GeoStruiners

Kampeer kriebels

Oh, ze zijn er weer hoor!! En in ernstige vorm ook, mijn kampeer kriebels. Ik kan het echt niet helpen, het is zo leuk! Sowieso is het al heel lekker om samen weg te zijn. Weg uit de rompslomp van thuis. Even geen huishouden en even geen werk. Gewoon een weekendje is al genoeg om een soort mini vakantietje te hebben. Als we samen weg zijn, zijn we ook zo relax. Alles is dan oké en alles is leuk. Niets moet maar alles mag. We hoeven alleen maar rekening te houden met elkaar.

We hadden al een grote tent, echt super mooi. Maar toch iets teveel gedoe om op te zetten voor een weekendje. Waar we het echt samen over eens zijn, is dat het snel moet kunnen. Geen tijdrovend gedoe en niet al te veel spullen mee. Er is dus een kleine tent aangeschaft. Deze is nog eenvoudiger op te zetten en neemt minder ruimte in beslag. Zowel in de auto als in een bos. Want ja, we hebben ook bedacht dat we in de bossen willen staan, gewoon zo tussen de bomen op natuurkampeerterreinen. Daar was de grote veel te groot voor. Het liefst zouden we wild kamperen, maar dat mag niet. Maar wie weet ooit nog eens echt back to basic, dat zou wel een wensje van mezelf zijn. Waarschijnlijk kom ik er ernstig op terug, maar je moet alles eens geprobeerd hebben. Toch?

En het moet ook kort kunnen zijn, van zaterdag op zondag. Box achterop, onderbroek mee en gaan. Zou het gaan lukken? Ik heb er alle vertrouwen in. In dat opzicht is Alex omgedraaid als een blad aan de boom. Zo planmatig als hij kan zijn, in zijn hoofd gaat hij er goed mee om. Hij oppert zelf om spulletjes aan te schaffen of om een weekend weg te gaan. Alleen daar geniet ik al van. Ik blijf het ook luxe vinden dat we dit samen zo leuk vinden.

Het is alleen nog even wachten op goed weer, want wat we ook hebben bedacht is dat we niet met zeikregen in een tentje willen zitten.  Maar dat mooie weer wil nog niet echt. Het ene weekend na het andere is steeds wat nattig. En ondanks mijn kriebels, ook ik hoef niet in een tentje te zitten als het alleen maar regent.

Ach, dan gewoon lekker thuis genieten. Immers, het tentje loopt niet weg. En een zaterdag op zondag is zo gepakt…

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.