GeoStruiners

Heel even geocachen

Al bijna 3 jaar lag er een opgelost puzzeltje ‘op de plank’. Zo’n vraagtekentje op de geocache kaart die opgelost moet worden voordat je kunt gaan zoeken. Steeds kwam het er niet van, omdat de plek nogal druk is. Veel scholieren en mensen die naar hun werk gaan.
Nu in deze corona tijd is het vele malen rustiger, mooie kans dus om eens te gaan kijken. De eerste keer had ik toch een persoon die mij in de gaten hield, een van de werklui die bezig was bij de woning schuin tegenover de plek. Dus toch maar door gefietst, volgende keer beter.
De 2e poging, ‘s morgens om 8 uur vóór mijn werk ging beter, het was heel rustig en de ‘naald’ op mijn Garmin wees mooi naar een geopaadje. Mijn fiets op een mooi plekje gestald en het paadje ingeslopen. Maar ik kon zoeken wat ik wilde, de container liet zich niet zien. En zoals altijd gaan geocache minuten vele malen sneller dan andere minuten. Het liep aardig naar 8 uur dus ik moest echt wel naar mijn werk.
De 3e poging, wederom om 8 uur was bingo. Het was wel drukker dan de vorige keer maar ik wist waar ik de struiken in moest. Even om me heen kijkend snel het paadje in en weer zoeken. Dit keer niet lang, ik had al een vermoeden. Ik verwachte de container vlak onder het spoor en inderdaad daar lag hij.
Mijn spulletjes had ik even op de rand gelegd. Maar echt spooky, van al heel ver hoor je de randstadrail aan komen. Toch wel beetje spannend, dus snel mijn spulletjes maar weer weg gehaald. In ieder geval heb ik weer wat extra punten verdiend voor de challenge ‘Memory Lane’ (een mistery geeft meer punten) en zo’n irritant vraagtekentje is weer omgezet in een gezellige gele smiley.

Bertus Botervloot uit Zoetermeer – GC1N4MR

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.