GeoStruiners

Geweldig weekend Krakeling

Al heel lang stond de camping op mijn lijstje, Camping de Krakeling vlakbij Zeist. De camping zou midden in de bossen moeten liggen, op 45 minuten rijden en heel hond vriendelijk. De afstand leek me gewoon lekker voor de korte weekenden.
Dit weekend zou het schitterend weer moeten worden, ruim 20 graden vanaf vrijdag tot en met zondag zonder een spatje regen. Ondanks de koop van onze auto en nog wat kosten die eraan komen, besloten we toch om nog een keer op pad te gaan. Het zou zomaar het laatste mooie weekend kunnen worden voordat de herfst gaat starten.
We besloten dus om die Krakeling eens te bezoeken.

Vrijdagmiddag hadden we al vrij genomen, dus Alex ging vanuit zijn werk gelijk de vouwwagen halen en ik zorgde dat alles klaar zou staan. Met een uurtje waren we ingepakt, fietsen erop en rijklaar. Met 3 kwartier waren we op de camping, dat was super relax zo dichtbij.
Ook had ik bedacht om eens “basic” te gaan, ofwel zo min mogelijk spullen mee en weinig kleding. Deze keer zouden we ook alleen de wagentent opzetten, gewoon eens kijken hoe dat bevalt.
Het was echt ideaal, met krap een uurtje waren we kant en klaar en zaten we aan ons borreltje. Geen gedoe met luifels en achter tentjes. Wel moesten we even uitvogelen hoe zo’n wiel leveler werkt, want de wagen stond behoorlijk scheef. We zouden zo ons bed uitrollen. Na wat gehannes bleek het heel makkelijk te gaan. Je moet het een keer gedaan hebben.

Het veld waar we stonden was het “Bosveld” plek 4. In eerste instantie wat krap, tussen de bomen konden we net onze vouwwagen openklappen en de auto ernaast kwijt. Maar het was wel een ontzettend leuk veld. Helemaal in de bossen tussen de bomen met allemaal verschillende kampeermiddelen. Kleine tentjes, grote tenten, campers, caravans en zelfs een Malawi. We zaten tegen de rand van het bos aan, dus we konden zo gaan wandelen.
Het sanitair lag daardoor wel iets verder, maar sinds de corona zijn we in het bezit van een klein WC’tje.
Na het eten had Alex wel trek in een ijsje, een Magnum of zo. Eenmaal aangekomen bij het restaurant bleek er een heel mooi en gezellig terras waar ze waarschijnlijk geen standaard ijsjes zouden verkopen. We keken elkaar aan en hadden beide zoiets van: “zullen we gek doen en lekker op het terras een borreltje nemen”. Dat werd een Irish coffee, een D.O.M. coffee, een biertje, een Baily’s en een dessert. Tot laat in de avond genoten we er samen van onder de sterrenhemel met Ziva naast de tafel. We hadden het zo leuk!! Met onze zaklampjes liepen we daarna richting het bos om daar nog even wat te banjeren en onveilig te maken.

Zaterdag was een schitterende dag, vanaf de vroege morgen hadden we al zon. We hadden onze fietsen mee dus zou het vandaag een fietstocht worden. Alex had een mooie route bedacht die uitliep op ruim 55 kilometer. Sinds kort gebruiken we de fietsknoop app. In deze app kun je routes maken aan de hand van de fietsknooppunten. Er staan ook routes in van andere gebruikers. Het ermee rijden is ook erg leuk! Het is net spoorzoeken, je rijdt van knooppunt naar knooppunt door middel van je telefoon op je stuur.
Deze keer met hondenkar mee, we zouden wel zien of Ziva hierna ok√© zou zijn, na zo’n lange zit. Immers worden haar pootjes steeds strammer met het verstrijken van haar levensjaren. Maar hier en daar kon ze er lekker uit. Wel moesten we goed bekijken op welke stand we zouden fietsen, met kar erachter is het bereik korter dus we moesten gaan afwisselen. Ik begon op stand “tour”, daar zou ik een heel eind mee komen. Ik trapte me wel een ongeluk! Het was behoorlijk zwaar en de kilometers op de bereikteller slurpte op. Iets ging er niet goed. Wat bleek, de bandjes van de kar waren wel heel erg zacht. Gelukkig hebben we altijd een pompje bij ons en dat scheelde enorm. De bandjes waren nu wat harder en lagen dus beter op de weg. Het fietsen ging nu beter. Na verloop van tijd hebben we gewisseld en heeft Alex met de kar gereden. Het laatste stuk konden we lekker even op turbo, zoals we dat noemen “lekker cruisen”.
Terug op de camping waren we best moe en voldaan. We konden nog een beetje in het zonnetje zitten om vervolgens lekker wat te koken.
Omdat we het voorgaande avond zo gezellig hadden, besloten we om gewoon nog eens naar het terras te gaan om het dunnetjes over te doen. We bestelde bijna hetzelfde alleen deze keer was het een appeltaartje, gister een chocoladetaartje. En we zaten nu samen op een bankje lekker tegen elkaar. Deze keer gingen we erna wel gelijk richting tent om naar ons mandje te gaan. We waren best wel moe.

Ook de zondag was het prachtig weer, ‘s morgens konden we weer heerlijk in het zonnetje zitten. Vandaag was wel de dag dat we weer terug naar huis moesten, maar dat was pas einde middag. ‘s Morgens deed ik tussen de bedrijven door al wel wat spulletjes opruimen die we niet meer nodig zouden hebben.
Ik had eigenlijk nog wel zin in een fiets ritje richting Austerlitz. Daar lagen wat geocaches en de omgeving moest heel mooi zijn. Op de fietsknoop app had ik een route gevonden van zo’n 18 km die om de geocaches heen reed. Deze gingen we dus rijden. We bedachten om Ziva bij de tent te laten, we vonden het wat zielig om haar weer in de kar te zetten na de lange rit van gisteren. We konen ons voorstellen dat ze wat stramme pootjes zou hebben en wat stijfjes. We pakte dus onze fietsen en overige spullen. De vlieger om Ziva op de camping te laten ging niet helemaal op. Ze draaide al rondjes om ons heen en liet duidelijk merken dat ze wel weer mee wilde. Tja, wat doe je dan? Dan pak je gewoon weer de kar. Ze zat er al bijna vanzelf in, blijkbaar vind ze het ze het heerlijk achterin. En wij vinden het wel zo gezellig.
Eenmaal aangekomen bleek dat de geocaches midden in een bos lagen en niet heel handig bereikbaar met fiets en kar. Zou misschien wel kunnen als we ‘s middag niet hadden hoeven afbreken. We besloten om ze te laten liggen en de route te rijden. We komen hier echt nog wel vaker terug. De omgeving was hier zo mooi dat ik de rit eigenlijk te kort vond en Alex lief aankeek. Hij verlengde de route tot 34 km.
Eenmaal terug bij de tent begonnen we gelijk met afbreken. Omdat we maar zo weinig gebruikt hadden, ik het beddengoed al had afgehaald en wat spulletjes opgeborgen hoefde we haast niks te doen. Enige was dat ik een achterstallig afwasje moest doen (dat moeten we in het vervolg anders doen) en een WCtje legen. Maar uiteindelijk stonden we met een uurtje helemaal aangekoppeld om weg te rijden. Heerlijk, vanaf afbreken, naar huis rijden, vouwwagen op stal en ik alles opruimen konden we 2,5 uur later lekker even douchen en chinees bestellen.
Jemig, wat was dit een super weekend en wat hebben we genoten!!! Hier kijken we nog lang op terug!!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.