GeoStruiners

Geostruiners geen stedentrippers

Hallo lieve blogbuis kindertjes. Dit keer niet echt een spectaculaire blog. Het was akelig weer, het regende en het was nog koud ook! We hebben gewoon eerst lekker op ons luchtbed gehangen met een bak koffie. Het weer werd er niet beter op, dus echt een dag om een stadje in te gaan, namelijk Crest. Volgens zeggen zou dit een leuk stadje zijn. De bestelde croissants hebben we rond de middag opgehaald (eerder hadden we nog geen zin) en deze meegenomen voor onderweg.

Crest ligt ongeveer een half uurtje van onze camping vandaan. Maar wij zijn wij niet als we weer eens een verkeerd tijdstip kiezen, namelijk half 3 in het stadje. En hier in Frankrijk kennen ze pauze van 14.00 tot 15.00 uur, dus alles was dicht. Oeps vergeten, maar gelukkig was het maar een half uurtje. Onderweg kwamen we nog een grappig autootje tegen. Ik heb er nog niet op gegoogled, maar volgens mij kennen ze hier geen APK, deze voiture hing met plakbandjes aan elkaar vast…


Omdat alles dicht was zijn we eerst maar wat geocaches opsnorren, leuk voor de smileys op de kaart in Crest. Bij de eerste cache kwamen we er al snel achter dat Crest niet echt een geocache stad is. Het was een soort van grabbelen tussen de hondenpoep, kattenbakkorrels en pies. Weet je, laat maar. Dit werd een “bleh not foundje”. Op naar de volgende, we konden deze niet vinden. De volgende 2 hebben we wel gevonden, maar echt net als in ons eigen stadje Zoetermeer, gewoon stadscaches in verkeersborden etc. Maar goed, we hadden 2 smileys op de kaart, en ons appje Osmand ging ons verder helpen met een leuke route. En ja hoor, zoals wij zijn, hup dat ene steegje in met een enorme stenen trap naar boven.. pfff.

Deze bracht ons door allemaal leuke steegjes richting de vestingtoren. Helemaal ons ding!! Het was wel een enorme klim! Verzuring treedt nu wel op na al die dagen wandelen, klimmen en klauteren. Maar ja, het staat zo leuk op de foto’s ;).

Uiterst geconcentreerd moesten er natuurlijk ook foto’s gemaakt worden!

Boven aangekomen hadden we de Vestingtoren bereikt. Daar moest wat entre geld betaald worden om te kunnen bezichtigen. Zo’n oudheid vinden wij altijd wel leuk, dus we hebben lekker rond lopen struinen door de toren met hier en daar een beetje gekkigheid wat eigenlijk niet helemaal de bedoeling is. Maar ach, een beetje gekkigheid op zijn tijd moet kunnen.

En we hebben ons kostelijk vermaakt.

Eenmaal terug naar beneden waren de winkels inmiddels open. Maar wederom zijn we er weer achter gekomen dat wij niet echt van die mensen zijn die iedere etalage moeten aflebberen. Het is gewoon ons ding niet. Leuk geprobeerd die winkeltjes, maar doe ons toch maar een vestingtoren of wat geocaches of iets dergelijks. Of lekker wandelen in de bossen en zo nu en dan tegen een rotswandje aanhangen.
In ieder geval, we hebben ons wel weer vermaakt en het mooie weer opgezocht. We hebben de hele middag met onze regenjassen op ons rug gelopen. En eenmaal terug bij de tent bleek het behoorlijk geregend te hebben en ook nog steeds te doen. Lekker aan de Pringles en een drankje, morgen weer een dag. Hoogst waarschijnlijk een grottendagje…
Goed weekend allemaal!!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.