GeoStruiners

Even niet fietsen

Vandaag hadden we zin in wat anders, even een keer niet fietsen. Misschien een stukje wandelen? De dag begon zo goed als droog, dus een mooi moment om eerst even met een wasje te beginnen. Ergens moet dat toch gebeuren en met deze dagen zal het wel een tijdje duren voordat het droog is. Daarna gingen we op pad.

Deze keer was mijn keuze gevallen op een “multi”, een geocache route waarbij je de waypoints steeds opnieuw moet berekenen. De route zelf was zo’n 9 km, we moesten er alleen nog even heen lopen. 9 kilometer in deze omgeving is best pittig zonder echte wandel conditie en een vervelende knie. Maar we zouden wel zien hoe ver we kwamen, desnoods maken we de route een andere keer af.

Het berekenen van de co√∂rdinaten verliep goed, het was droog met een lekkere temperatuur en het was ook een erg mooie en afwisselende route. Afsnijden of terug keren was geen optie meer dus besloten we de “multi” af te maken. En een multi levert ook 600 punten op voor mijn souvenir die momenteel te verdienen is.
Ergens richting het einde moesten we wel berekeningen maken met verschillende waarden en hopen op een logische uitkomst. Helemaal aan het einde maakte we een klein rekenfoutje waardoor we op een onlogische plek uit kwamen. Eenmaal de herberekening was het logischer alleen nam ik de moeilijkste route, namelijk de struiken in, glibberend en glijdend naar beneden om vervolgens weer omhoog te glibberen richting Alex die simpel weg even was omgelopen.

Maar uiteindelijk hebben we de container gevonden en na ruim 9 kilometer kwamen we weer terug op de camping. Alex was behoorlijk moe maar vlak voor de camping kon ik hem laten glimlachen door voor te stellen om lekker “vette bek” te halen in de plaatselijk snackbar. Ik zag het niet zitten om ook nog eens aan de spareribs te gaan staan en frietjes te bakken.

Zo gezegd zo gedaan. Lekker friet, kaassoufflé, kroket, broodje bal en broodje frikandel gehaald. Daarna het wc-tje geleegd en de vuilniszak weggegooid om op de terugweg nog een Magnum ijsje te halen.
De rest van de avond doen we lekker niks en gaan we op tijd naar ons mandje…

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.