GeoStruiners

Dilemma rijker, illusie armer

Al maanden (jaren) lang hebben we het over een camper of een buscamper. Eén van onze dromen. Een camper is veel te duur en kunnen we niet betalen, dus ging onze gedachten uit naar een buscamper en dan met name ombouwen. Leek ons ontzettend leuk, vooral om kort weg te kunnen. Maar een bus aanschaffen doe je ook niet zomaar. Ook ging de mini camper nog door mijn gedachte, ofwel onze Kangoo ombouwen. Bank eruit en een bed erin en klaar. Maar ook dit doe je niet zomaar.

Dus op naar de kampeerbeurs in de jaarbeurs hallen voor wat inspiratie. Al een aantal jaar nemen we ons voor om te gaan, maar dit jaar kocht ik vooraf online tickets, zodat we wel moesten. Daar gingen we dan met onze dromen, op naar inspiratie en ideeën. 

Daar aangekomen was het al gelijk ons ding, overal campers van buscamper tot “Meet the Fokkers” camper, zoals wij dat altijd noemen. Dat zijn die hele grote touringbussen zeg maar. Gelijk al zagen we ons mini campertje staan, een Citroen Belingo, helemaal ingericht. Maar oh helpie, wat is dat krap!! Wij zagen ons daar echt niet in zitten of liggen met onze lange lijven. Kangoo ombouwen werd dus gelijk een no go en kunnen we schrappen van ons lijstje.
Dus op naar de buscampers. Gewoon in en uit lopen en aanvoelen hoe dat is. Ook hier kwamen we van een koude kermis thuis, ook al zo krap! Smalle gangetjes en te korte bedden. Heel bekrompen allemaal.
Nu snappen we de mensen met een grote volwaardige camper, deze zijn echt geweldig! Mooi ingericht met toch wat leefruimte en draaibare stoelen. Maar ja, niet te betalen!!

Kampeer & Caravanbeurs, Jaarbeurshallen, Utrecht

Plots zagen we iets geheel anders, iets waar met name ik al eerder naar gekeken heb. Een daktent! Helemaal geweldig en best betaalbaar. We willen niets achter onze auto aanslepen dus waarom niet op het dak. Onze opblaastent zullen we zeker niet weg doen, maar het blijft gedoe om het ding te drogen. De daktent daar en tegen kun je makkelijk openklappen op een parkeerplaats, drogen in de tuin of als het helemaal moet in de woonkamer. En omdat hij heel makkelijk open en dicht te klappen is kunnen we makkelijk 1 nacht kamperen. Ook al heel vroeg en heel laat in het jaar. Ideaal ook als we naar een skirm gaan. En, de tent kan waarschijnlijk voor wat langere tijd op het dak blijven in het kampeer seizoen.

Er moest even een selfie gemaakt worden

We konden nu ook even boven kijken en hier stonden ze opgesteld met ondertent. Dit in combinatie met onze Renault Kangoo lijkt ons helemaal het einde. Er is nog behoorlijk wat ruimte in zo’n ding en er kunnen heel veel vensters open. Verder is het gewoon heel leuk en stoer. En je zit heel hoog, dus uitzicht moet geweldig zijn wat ik overal lees.
Binnenkort gaan we een keer naar de showroom om daar eens te kijken op ons gemak en misschien nog wat vragen beantwoord te krijgen.
Dus ja, het is heel waarschijnlijk dat we vroeg in 2020 hoog en droog op ons dakkie zitten…

Vanuit de binnenkant van de daktent

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.