GeoStruiners

De koek is op

De laatste dagen hebben lekker niks gedaan. Gewoon helemaal niks. Het waren er nog 3, maar we moesten even rustig aan doen. Herstellen van de vele wandelingen, bergen en trapjes. Even onze benen rust geven. Zoals ik al eerder vertelde, onze conditie was nou niet echt je van het, dus eenmaal thuis weten we dat we aan de bak moeten. Maar lekker rondhangen bij de camping, van de laatste zonnige dagen genieten en van de rivier. Ziva even wat meer aandacht gegeven, met haar ook lekker door het water gebanjerd.

De boel moest ook opgeruimd gaan worden en onze tent uitgemest en afgebroken. Een heel leven van 3 weken kwam eruit!! 🙂

We hebben het er nog lekker even van genomen en de in het restaurant heerlijk gegeten en gedronken…

Sommige projectjes moesten ook afgemaakt worden 😀


20 hele dagen zijn we op pad geweest, samen van huis weg in die geweldige, enorme opblaastent.

Samen op een luchtbed, dat als de een zich omdraaide de ander tegen het plafond stuiterde. Regelmatig kantelen, want tja, zo’n luchtbed slaapt natuurlijk anders dan thuis het Tempur matras, dus hier en daar wat “doorlegplekken” of toch wat kramp in de ledematen.
20 dagen ons vermaakt zonder televisie en meestal zonder radio. Alleen maar het geluid van de rivier, meer niet. Samen de bergen op en af gecrossed, samen genoten van de schitterende uitzichten. Samen soms tot het gaatje gegaan en samen tot de max gegaan tijdens die enorme klauter wandelingen. Het lijkt gisteren dat we uit Nederland vertrokken en aan het begin stonden van deze vakantie en nu hebben we de terugreis al weer achter de rug en zijn we in nat Nederland aangekomen. Het land waar we het woord regenjas heel goed kennen en het land van de sokken en misschien wel kaplaarzen.

De terugreis, het was me rit! Beide hebben we de rit van minimaal 10 uur gereden, maar veel regen gehad (de hele natte stukken heb ik met mijn weinige ervaring gelukkig niet hoeven rijden), files, opstoppingen en omleidingen. Maar we zijn heelhuis terug.

De tijd is omgevlogen, maar het was oh zo geweldig! Wat hebben we genoten van alles, wat hebben we een hoop gedaan en ondernomen. We weten nu dat 3 weken voor ons perfect is. Zeer zeker niet te lang. We weten ook dat we het in de tent geweldig vinden, zelfs voor langere tijd. Ook met regen, want dat hebben we ook gehad. En ondanks zuidelijk was het ‘s nachts en ‘s morgens vroeg best wel eens koud. Op onze vertrekdag was het 9 graden!

Thuis is alles handiger. De wasmachine, de senseo, de lekkere douche. Hangen op de zachte bank. Overal de lichtknopjes in ieder vertrek.

Maar toch, toch hadden we absoluut nog geen zin om naar huis te gaan. Zelfs niet na 20 dagen. Zelf persoonlijk zag ik er tegenop om naar huis te moeten. Ik heb vanaf de camping gereden, zodat ik wat te doen had. Ik WEET gewoon als ik ernaast zit, ik ga zitten balen. Balen dat ik de Drome met haar mooie bergen en prachtige blauwe lucht achter me moet laten.
Maar als ik eenmaal thuis ben is het over, dan is het toch allemaal wel weer lekker en kijken we terug op een geslaagde vakantie met veel foto’s. En het idee dat we samen zo genoten hebben doet mij meer dan goed. Samen zijn we toch wel avonturiers, we moeten er alleen meer aan toegeven. En dat gaan we zeker doen!!! Daar zijn we van overtuigd!

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.