GeoStruiners

Dagje geocachen

De dag begon regenachtig en zelfs fris, maar we waren erg vroeg op. Het was dus even vertoeven in de tent, lekker met het slaapgedeelte open om wat te hangen op het luchtbed. Ondertussen ben ik lekker de tent een beetje gaan ruimen en een poging gedaan om deze wat praktischer in te ruimen. Immers zijn we hier nog 2 weken. Al heel snel piepte de zon weer door.
Omdat we vandaag weer boodschappen moesten doen hebben we dit gecombineerd met geocachen in Die. In de buurt lag een trailtje, leek me leuk om er 4 van te doen. Zonder het cachen waren we hier nooit gekomen. Er bleek een enorm leuk pad te lopen.
De eerste cache liet zich niet spotten. We hebben alle hoeken en gaten af gezocht. Iedere steen op getild en onder ieder boomstam gekeken.

We zitten nu helemaal onder de schrammen van de dorens. Na echt lange tijd (dik een half uur zeker wel) hebben we het maar opgegeven, we zouden weer terug gaan. Terwijl we terug liepen zag Alex ineens de cache liggen!! Hoe hebben we daar overheen kunnen kijken?? Maar gelukkig werd het zoeken dan toch beloond en kunnen we loggen. En een ‘trofee’ erbij, een Minion. Deze heb ik geruild voor een tolletje. Ik kon hem niet laten liggen.


De 2 cache was ook erg leuk!! Deze was verstopt in een buis aan een paaltje. Er was wel 1 liter water nodig om deze eruit te krijgen, het containertje zou dan gaan drijven. Uiteraad hadden we geen liter water bij ons en wat we bij ons hadden was ‘kostbaar’ drinkwater in deze hitte. Dan maar even tussen de tooltjes kijken. De magneetstok. Met enig geduld konden we deze heel voorzichtig naar boven toveren en uiteindelijk pakken met mijn nieuwe Leatherman multi tool. Nummer 2 mochten we ook loggen.


3 was niet zo spectaculair, dit was een potje onder een steen geschroefd naast een paaltje. Nummer 4 was helemaal niet fraai, deze lag op een plek met veel jongeren en het was een duister cosmetica potje. Maar goed, we hebben weer 4 smileys op de Franse kaart en een leuke wandeling.


Daarna zijn we boodschapjes gaan doen bij de Intermarche om vervolgens lekker bij de tent te chillen.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.