GeoStruiners

Croix de Justin in de verte

Donderdag 24 augustus

De bedoeling was vandaag wat verder te wandelen. Als doel hadden we Croix de Justin, vlabij de camping maar op 1000 meter hoogte. Leek ons een leuke uitdaging. Het opstaan uit bed gaat al een stuk vlotter, het moest wel bijtijds gebeuren, het zou een wandeling van 5 uur gaan worden. Eenmaal ons hoofd om het tentdoek heen te hebben gestoken bleek het bewolkt te zijn en later zelfs te gaan regenen. Mooie dag om te gaan lopen dus en Ziva bij de tent te laten. Al onze spulletjes gepakt, geocache spulletjes, koeken, water, heel veel water en poncho’s. Daar gingen we dan. De route was al wat onduidelijk, maar met onze gps en gpx moest het wel lukken, ondanks dat de gpx een ongeveer route was.

Al snel was het moeilijk om een fatsoenlijk pad te vinden. We konden met het pad mee, maar dat zou doodlopen, maar we zagen ook een mooi zijpaadje dat redelijk volgens planning zou verlopen. Het was wel een stoer pad, heel smal en soms langs hoogtes. Hier en daar leek het wel op te houden, maar als je goed keek liep het pad wel door. Eenmaal bij een huisje aangekomen, bleek dat we toch niet goed zaten, dus hadden we maar bedacht om wat af te gaan steken, zodat we op het juiste pad zouden komen. Het werd steeds dichter bebost en steeds steiler. Wel bleven we steeds de gemarkeerde bomen tegen komen, met het rood dat ook op de onduidelijke kaart te zien was. Dus toch maar doorzetten.
Na ruim 2,5 uur lopen leek het nog nergens op, het werd steeds steiler. Op een bepaald punt konden we echt niet verder meer, we keken uit op een enorme kloof tussen ons. We zaten op de verkeerder berg!!

In hemelsnaam waar waren we fout gegaan???? Er zat niks anders op dan terug gaan, gelukkig ging dit vrij gemakkelijk met de track op mijn gps. We konden zelfs een stuk terugvinden waar onze wegen gekruist waren. Ter plekke hebben we nog gekeken of we konden ontdekken wat er fout was gegaan, maar helaas. We besloten om helemaal terug te gaan.
Op een kilometer voor de camping kwamen we weer op het pad waar we vanaf waren gegaan. Het leek mij leuk om het doodlopende pad in te gaan, omdat daar misschien ons ‘Blairwitch’ huisje zou liggen. Dit was een huisje dat wij in 2013 bij toeval vonden. Het was helemaal verlaten en vervallen. Hier en daar lag kinderspeelgoed en er hing een verlaten schommel. Helemaal Blairwitch dus. Het was nog redelijk vroeg in de middag, dus dat gingen we maar doen. Nog geen 200 meter voorbij de bocht plopte bijna onze ogen uit ons hoofd!!! Wat stond daar in de verte??? Een bordje naar rechts… Wat stond daar dan op????
Croix de Justin……………………..

 

 

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.