GeoStruiners

Bloemetjes en de bezige bij

Maandag 6 november

Een bruiloft zonder corsages is niet compleet, vind mijn moeder.
Een bruiloft zonder biedermeier is niet compleet, vind mijn moeder.
Een bruiloft zonder ringenkussentjes is niet compleet vind mijn moeder.
En misschien heeft ze ook wel gelijk. Nee niet misschien, ze heeft gelijk! Ze is er dus helemaal druk mee. Tientallen kussen ideeën worden met elkaar vergeleken, om er vervolgens zelf een te maken. Maar ik geef toe, super leuk!! Het is er een geworden om te bewaren. Eigenlijk heel mooi, ze heeft er een stukje van haar eigen bruidsjurk in verwerkt. Zo’n kussentje krijgt dan ineens een geheel andere betekenis.


Dan hebben we de bloemen. Biedermeier en corsages gaan we zelf maken, dus de helft heeft ze al op internet besteld. Houdertje, oase, polshoudertje en ijzerdraad. Lint heeft ze op de markt gehaald.

Bij de bloemist in het winkelcentrum hebben we de bloemen samen uitgezocht. Ze staan in bestelling, zodat ik ze woensdag ochtend vroeg kan ophalen voordat ik naar haar toe ga. Ik heb die woensdag vrij genomen, zodat we de hele dag de tijd hebben om alles samen in orde te maken. Heerlijk, samen zo fröbelen. Heerlijk om zo die aandacht te krijgen maar ook heerlijk om te zien hoe mijn moeder ervan geniet

Woensdag 15 november

Morgen de grote dag, maar vandaag de voorbereiding. Mijn moeder wilde toch dat er bloemen aanwezig waren op onze bruiloft. Vanmorgen om half 9 ben ik ze gaan halen bij de bloemist en direct doorgereden naar mijn ouders. Daar aangekomen was oom Peter ook al aanwezig, hij lag nog wel te pitten in de woonkamer. Een logeerkamer hebben mijn ouders niet. Maar met een beetje stil doen kon hij nog even blijven liggen.
We begonnen met de corsages, dit was niet zo moeilijk. 8 stuks moesten er gemaakt worden. Voor mij moest er een boeket komen en voor bruidsmeisje Myrrhe een polscorsage en voor Alex een iets luxere corsage. Ik had een emmer met bloemen bij me genoeg voor onze planning. Het ging super snel en was ook erg leuk om te doen met mijn moeder. De corsages waren vlot klaar, heb boeket had iets meer tijd nodig. De afgeknipte roosjes moesten we in de bridy met oase steken, maar ook dat ging best goed. Uiteindelijk is het een mooi resultaat geworden.
Rond de middag hadden we alles klaar en konden de corsages de koelkast in.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.