GeoStruiners

Airsoften bij TV studio Aalsmeer

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Verslag door de journalist van AirsoftHQ – zaterdag 1 december 2018

Omdat Running the Target in Den Haag van de week al heel snel volgeboekt was, heeft een deel van team The Survivors besloten om een andere locatie uit te zoeken. Het is de TV studio in Aalsmeer geworden op zaterdag. Om half 9 zaten 2 teamleden in de auto om de andere 2 op te halen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6535″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6537″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Eenmaal daar aan gekomen zag het er al veelbelovend uit, het was een hele aparte locatie. Een echte tv studio waar ook opgenomen wordt.
Half 10 konden ze naar binnen om zich gereed te maken voor de strijd. De Marshall (overigens een geschikte peer) wees de weg. Echt super leuk om daar rond te lopen.
Een klein deel van deze locatie is geschikt gemaakt voor airsoft en paintball dus om er te komen moest je wat gangen door, zodat je iets meer van het pand te zien kreeg. In de gangen hingen posters, er stonden houten banken en er hingen mooie lampen. De vertrekken waar we langs liepen waren mooi ingericht met zelfs een bar. Super mooie en schone toiletten waren aanwezig, misschien zelfs iets te chique voor airsofters en paintballers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Er was een geweldige safety room. Gaaf aangekleed, met replica ‘s aan de muur en van alles voorzien wat nodig was. Het speelveld bestond uit 2 verdiepingen. Oké, een deel van het team had het groter verwacht en misschien iets meer in de sfeer van een leeg kantoor. Het was een lange pijpenla ingericht met schotten. In totaal was er 12 man aanwezig waarvan 1 vrouw. Team The Survivors bestond vandaag uit 4 eigen leden, waarvan 2 teamleden die er al wat langer bij zitten: “The Punisher”, “The Hitman” en 2 nieuwe leden “The Joker” en “The Minion”. De laatste 2 zijn vorige week toegelaten tijdens de skrim in Ghost town.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6538″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6539″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Zoals “The Minion” vertelt: “Vorige week vond ik geweldig! Na een dag spelen met het team The Survivors kregen wij onze patches van teamleider “Echo”. Voor mij was het toch wel een verrassing aangezien ik nog veel moet leren en daar soms wat onzeker over kan zijn. Maar ik heb er lol in en ben ook best fanatiek. Het is een leuk team van 16 mannen in verschillende leeftijden die één keer per maand gezamenlijk naar een skirm gaan. Ik ben nu de enige vrouw. We voelen ons erg welkom”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Naast The Survivors was er ook 1 nieuwe vaste speler van RTT en een single player die aansloot. Een erg leuk clubje bij elkaar. Tegenpartij waren een aantal camo’s, een local en een intro die bijna niet te zien was.
Alles bij elkaar was het een leuke ploeg. Iedereen nam netjes zijn hit en fatsoenlijk werd de “pangregel” toegepast terwijl het niet verplicht was.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6530″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6531″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Doordat het speelveld vrij kort was, zelfs korter dan RTT, was het even wennen. Deuropeningen waren aan de smalle kant waardoor “The Punisher” en “The Joker” er soms overdwars doorheen moesten. Sommige deuropeningen zijn nu ook iets ruimer. De spelers begonnen met Team Dead Match. Eerst op 1 verdieping, later de 2e erbij. Helaas moesten de teams zelf aangeven dat zij er wat meer spelelement in wilde hebben dan alleen maar TDM, anders hadden zij alleen maar de hele dag het laatste gedaan. Dus op verzoek moest er gezocht gaan worden naar 2 “pakketjes” die overigens best goed verstopt lagen. Ook op hoog geplaatste plankjes aan de muur, die door de meeste spelers over het hoofd werden gezien.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Uiteraard moest er ook even gediscussieerd worden, dit keer om het trappenhuis. Niet verticaal schieten werd iets te letterlijk genomen, er werd even moeilijk gedaan over diagonaal schieten, waardoor al snel de 2 trappenhuizen vast stonden en hiermee ook het spel. “The Minion” stond heerlijk van bovenaf ieder hoofd dat de hoek om kwam af te knallen, dit werd niet echt op prijs gesteld. Maar uiteindelijk kwamen de teams hier wel uit. Gewoon raggen en gaan en niet van het tuttige. Zoals “The Minion” altijd roept met dat gekke accentje: “Go with the banana!“. Hiermee werd het spel gelijk fanatieker en kwam er meer beweging in de zaak. Maar nog steeds op een leuke manier.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6532″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6534″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]In de pauze kon de lunch genuttigd worden op het dakterras, zeer aangenaam om even verkoeling te zoeken. Survivor “The Joker” had voor stokbroodjes bal gezorgd voor zijn teamleden. Deze gingen er wel in na een paar uur knallen! Bij de een wat sneller dan de ander (The Punisher weet er wel raad mee), maar op kwamen ze.
Wat een vreemde situatie was, was dat er ook kinderen in de safety room aanwezig waren die op hun beurt paintball gingen spelen op de verdieping onder de airsofters. Rare gewaarwording al die jonge spruiten tussen de 12 spelers in gevechtstenue en maskers met overal de replica’s op de tafels. Zij deelde ook het trappenhuis. Of dat nou helemaal klopte?…. In ieder geval zij vonden het helemaal geweldig natuurlijk, al die “militairen” om hun heen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De dag eindigde om half 4, precies een mooie tijd om te stoppen. De spelers hebben flink hun best gedaan. Moe en voldaan gingen zij naar huis. “The Punisher” reed zijn team weer terug waarbij de “The Joker” en “The Minion” heerlijk achterin konden zitten en “The Hitman als bijrijder voor de muziek zorgde. Het was weer een geslaagde dag![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6542″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6533″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6536″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6543″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6527″ img_size=”large” add_caption=”yes” style=”vc_box_outline” border_color=”white” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.